JAPON DİYETİ




 Japonya, dünyadaki en fazla yüz yaş üstü yaşayan insanlara ve en az yaşlanmaya bağlı hastalıklara sahip ülkedir. Bunun sebebi büyük ölçüde kalori ve doymuş yağ oranında düşük ama besinler açışından zengin beslenme alışkanlıklarıdır.  diyetinde çok az işlenmiş gıda ve şeker bulunur. Araştırmalar Japon diyetine yakın beslenme alışkanlığı olan kişilerin erken ölme, kalp hastalığı ve inme risklerinin çok düşük olduğunu gösterir. Ayrıca Japon diyeti obezite oranlarını azaltır. Peki Japon diyeti nasıl yapılır? Japon diyeti ile nasıl kilo verilir? Japon diyeti listesi nasıl yapılır? Daha fit ve sağlıklı olmak için uygulayabileceğiniz Japon diyetini araştırdık ve Japon diyeti listesi hazırladık. İşte Japon diyeti nasıl yapılır ve Japon diyeti listesi…

 diyetinde tuz, şeker, alkol ve ekmek tüketmek yasaktır. Öğünler arası su dışında başka bir şey yiyip içemezsiniz. Bu diyet sırasında bol miktarda su aldığınıza emin olun. Günde en az 8 bardak su tüketmek Japon diyeti sırasında çok önemlidir. Japonların bu kadar sağlıklı ve fit olmalarının sebebi Japon diyetinin çok az işlenmiş gıda ve şeker içermesidir. Japon diyeti büyük ölçüde taze ve işlenmemiş besinlerden oluşur. Balık, mayalanmış yiyecekler, sebzeler, meyveler, soya ve yeşil çay bu Japon diyetinin büyük bir kısmını oluşturur.

Mayalanmış yiyecekler sindirime yardımcıdır. Bol sebze ve meyve tüketmek kan basıncı düşürür, metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir. Japonlar kahvaltıda ve tatlı olarak bolca meyve tüketirler. Japonya'da çok tüketilen bir içecek olan yeşil çay ise harika bir antioksidan kaynağıdır ve kanser, virüsler ve kalp hastalıklarına karşı savaşır.

1. GÜN

Sabah- acı kahve veya çay

Öğlen- 2 haşlanmış katı yumurta, zeytinyağlı marul salatası, 1 taze domates

Akşam- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası

2.GÜN

Sabah- acı kahve, tost

Öğlen- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası

Akşam- ızgara biftek, az yağlı yoğurt

3.GÜN

Sabah- acı kahve

Öğlen- 1 haşlanmış katı yumurta, 3 büyük havuç (zeytinyağı ve limon sosu ile)

Akşam- elma

4.GÜN

Sabah- acı kahve

Öğlen- 1 büyük kızartma usulü kabak

Akşam- 2 haşlanmış katı yumurta, ızgara biftek, zeytinyağlı marul salatası

5.GÜN

Sabah- 1 havuç (limon suyu ile)

Öğlen- ızgarada balık, domates suyu

Akşam- ızgarada balık, zeytinyağlı marul salatası

6.GÜN

Sabah- acı kahve

Öğlen- haşlanmış tavuk, zeytinyağlı marul ya da havuç salatası

Akşam- 2 haşlanmış katı yumurta, havuç (zeytinyağı ve limon suyu sosu ile)

7.GÜN

Sabah- yeşil çay

Öğlen- ızgarada biftek, mevsim meyveleri

Akşam- 3. Gün dışında önceki günlerden istediğinizi seçin

Yorumlar