
Japon diyetinde tuz, şeker, alkol ve ekmek tüketmek yasaktır. Öğünler arası su dışında başka bir şey yiyip içemezsiniz. Bu diyet sırasında bol miktarda su aldığınıza emin olun. Günde en az 8 bardak su tüketmek Japon diyeti sırasında çok önemlidir. Japonların bu kadar sağlıklı ve fit olmalarının sebebi Japon diyetinin çok az işlenmiş gıda ve şeker içermesidir. Japon diyeti büyük ölçüde taze ve işlenmemiş besinlerden oluşur. Balık, mayalanmış yiyecekler, sebzeler, meyveler, soya ve yeşil çay bu Japon diyetinin büyük bir kısmını oluşturur.
Mayalanmış yiyecekler sindirime yardımcıdır. Bol sebze ve meyve tüketmek kan basıncı düşürür, metabolizmayı hızlandırır ve bağışıklığı güçlendirir. Japonlar kahvaltıda ve tatlı olarak bolca meyve tüketirler. Japonya'da çok tüketilen bir içecek olan yeşil çay ise harika bir antioksidan kaynağıdır ve kanser, virüsler ve kalp hastalıklarına karşı savaşır.
1. GÜN
Sabah- acı kahve veya çay
Öğlen- 2 haşlanmış katı yumurta, zeytinyağlı marul salatası, 1 taze domates
Akşam- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası
2.GÜN
Sabah- acı kahve, tost
Öğlen- ızgarada, buğulanmış veya haşlanmış balık, zeytinyağlı marul salatası
Akşam- ızgara biftek, az yağlı yoğurt
3.GÜN
Sabah- acı kahve
Öğlen- 1 haşlanmış katı yumurta, 3 büyük havuç (zeytinyağı ve limon sosu ile)
Akşam- elma
4.GÜN
Sabah- acı kahve
Öğlen- 1 büyük kızartma usulü kabak
Akşam- 2 haşlanmış katı yumurta, ızgara biftek, zeytinyağlı marul salatası
5.GÜN
Sabah- 1 havuç (limon suyu ile)
Öğlen- ızgarada balık, domates suyu
Akşam- ızgarada balık, zeytinyağlı marul salatası
6.GÜN
Sabah- acı kahve
Öğlen- haşlanmış tavuk, zeytinyağlı marul ya da havuç salatası
Akşam- 2 haşlanmış katı yumurta, havuç (zeytinyağı ve limon suyu sosu ile)
7.GÜN
Sabah- yeşil çay
Öğlen- ızgarada biftek, mevsim meyveleri
Akşam- 3. Gün dışında önceki günlerden istediğinizi seçin
Yorumlar
Yorum Gönder